Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ένα οικόσιτο ζώο κατά της φτώχειας..

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Elevages sans frontières» στηρίζει τις αγροτικές οικογένειες των υπό ανάπτυξη χωρών δωρίζοντας μια κατσίκα, ένα κουνέλι, μία κότα ή ένα γουρούνι, προκειμένου να αποκτήσουν μία έστω και περιορισμένη αυτονομία χάρη στην ανατροφή οικόσιτων ζώων.

“Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες να βελτιώσουν τη διατροφή τους και να γίνουν κατά ένα τρόπο αυτόνομες μέσω της αναπαραγωγής και της ανατροφής οικόσιτων ζώων”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Κριστίν Σαν-Μαρί της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Solidarité Ιnternationale” και πρόσθεσε πως “μία οικογένεια που λαμβάνει για παράδειγμα τρεις κατσίκες έχει την υποχρέωση στη συνέχεια να δώσει τρία κατσικάκια από αυτά που θα γεννηθούν σε άλλες οικογένειες”.

“Δίνουμε στις οικογένειες οικόσιτα ζώα, αλλά ταυτόχρονα παρέχουμε και την υλική υποδομή και την απαιτούμενη εκπαίδευση για την αναπαραγωγή αλλά στη συνέχεια και στην παραγωγή και εκμετάλλευση των προϊόντων που προκύπτουν, όπως το γάλα και το τυρί” σημείωσε.

Μέχρι στιγμής από αυτήν την πρωτοβουλία έχουν επωφεληθεί οικογένειες στο Τόγκο, στο Μπενίν, στο Μαρόκο, στη Σενεγάλη, στην Μπουρκίνα Φάσο, στο Κοσσυφοπέδιο, στην Αλβανία, στην Αρμενία και στην Αϊτή.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου