Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Δημοτικά ποδήλατα στην Κόρινθο !!!

Σε μία υπέροχη κίνηση προχώρησε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κορινθίων. Ο θεσμός των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ είναι πλέον γεγονός . Από τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη άρχισε η διάθεση των ποδηλάτων στους δημότες και επισκέπτες για χρήση στην πόλη της Κορίνθου.

Ο Δήμος Κορινθίων , μέσω της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας (ΔΑΕΚΑΑΠ) αγόρασε 100 ποδήλατα από τις τοπικές επιχειρήσεις εμπορίας ποδηλάτων , τα οποία εγκατέστησε στο χώρο διάθεσης επί της οδού Κύπρου (στο δικαστικό μέγαρο). Μερικά ποδήλατα θα διατεθούν στα τοπικά ξενοδοχεία και στους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Τα ποδήλατα θα διατίθενται δωρεάν στους πολίτες , με την υποχρέωση να τα επιστρέψουν μέχρι τις 14.00 μ.μ. στον χώρο παραλαβής, χωρίς ζημιές και φθορές.

Η διάθεση θα γίνεται καθημερινά πλην Κυριακών από την 8η πρωϊνή μέχρι το μεσημέρι 14.00 μ.μ., με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου αποδεικτικού εγγράφου.

Τα ποδήλατα φέρουν την πινακίδα ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ και τον απαιτούμενο αριθμό του ποδηλάτου.

Με τον θεσμό των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ο Δήμος Κορινθίων , σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Ποδηλάτου, συμβάλλει στην ήπια κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης. Με την ολοκλήρωση του σημαντικού έργου των ποδηλατόδρομων , το οποίο ουσιαστικά έχει αρχίσει από το παραλιακό μέτωπο του Αγ. Νικολάου , συνάμα με το θεσμό του δημοτικού ποδηλάτου , θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα ζωής στην πόλη της Κορίνθου , με ηπιότερα μέσα μεταφοράς.


Δεν άκουσα , είπατε τίποτε κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι της Πάτρας ; 
Α , είπα κι εγώ !

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου