Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ο Asterix στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας (2)

16 Οκτωβρίου-30 Νοεμβρίου 2010

Ένα μικρό γαλατικό χωριό συνεχίζει να αντιστέκεται στο Ρωμαίο κατακτητή, αλλά ο Αστερίξ και ο Οβελίξ μίλια μακριά φτάνουν σε μια μικρή ελληνική πόλη, στην Πάτρα, την Colonia Augusta Achaica Patrensis, κάπου  στη Δυτική  Ελλάδα». Η ΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων  σε συνεργασία με το Γαλλικό  Ινστιτούτο  Πατρών - Μορφωτικό Τμήμα Γαλλικής Πρεσβείας, παρουσιάζουν στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών την περιοδική έκθεση με  τίτλο: «Ο  Αστερίξ από  το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης  στο  Αρχαιολογικό Μουσείο της  Πάτρας. Το ταξίδι συνεχίζεται…..».

Η έκθεση αποτελεί την συνέχεια του «ταξιδιού» των αγαπημένων μας Γαλατών ηρώων από την Θεσσαλονίκη στην Πάτρα, σε μια επίσης ακμάζουσα κατά τη  ρωμαϊκή εποχή  πόλη.Οι  Γαλάτες  ήρωες  με τα σχόλιά τους μέσα στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας μας δίνουν την αφορμή να ξεναγηθούμε με έναν άλλο τρόπο στο Μουσείο και να δούμε με μια άλλη ματιά τη ρωμαϊκή περίοδο της Πάτρας  και  εν  γένει  την αρχαιότητα.

Επίσης παρουσιάζονται 34 πλάκες σχεδιασμού σε κάδρα που προέρχονται από όλα τα άλμπουμ που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα, ώστε να μπορεί κανείς να θαυμάσει βινιέτες και σχέδια των Γάλλων δημιουργών Ουντερζό - Γκοσινί.

Ακολουθήστε τα βήματα του Αστερίξ και του Οβελίξ σε μια φανταστική διαδρομή στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, από 16 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου  2010.

Στο  πλαίσιο  παρουσίασης της έκθεσης  και καθ’ όλη τη διάρκειά της θα πραγματοποιείται  από Τρίτη έως και Παρασκευή, ώρες 9:30 και 11:30, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Τι είδε ο Αστερίξ και ο Οβελίξ στο Μουσείο;».

Το   πρόγραμμα   θα  πραγματοποιείται για  μαθητές  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  σε  ομάδες μέχρι τριάντα (30) άτομα.

Είσοδος για το κοινό Ελεύθερη
Ημέρες και ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη - Κυριακή  8.30-15.00
Πληροφορίες:  ΣΤ΄ΕΠΚΑ Τμήμα Μουσείων,  Εκθέσεων
και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Τηλ.: 2613  616100,  2613  616152

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου