Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Η Ε.Ε απαγόρευσε τα μπιμπερό με ΒΡΑ

Της Βάλιας Μπαζού

Το πρώτο βήμα για τον αποκλεισμό του αόρατου δολοφόνου που βρίσκεται σε κάθε σπίτι, έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που αποφάσισε από τον Μάρτιο του 2011 να απαγορεύσει την κατασκευή και πώληση μπιμπερό που περιέχουν την τοξική, καρκινογόνο ουσία, δισφαινόλη-Α, γνωστή ως ΒΡΑ.
Η Επιτροπή αποφάσισε ακόμα από τον ερχόμενο Ιούνιο να απαγορεύσει και τις εισαγωγές μπιμπερό από ΒΡΑ.
Η Ε.Ε κάνει έστω και καθυστερημένα το πρώτο βήμα, μετά από τη δημοσιοποίηση εκατοντάδων μελετών που αποκαλύπτουν ότι το ΒΡΑ συνδέεται με μεγάλη γκάμα ασθενειών από καρδιοπάθειες μέχρι διαβήτη, διαταραχές ηπατικών ενζύμων έως και παχυσαρκία!
Επειδή, όμως, το ΒΡΑ δεν βρίσκεται μόνον στα μπιμπερό και επειδή δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουμε να φθάσει ο Μάρτιος για να εφαρμοστεί η απόφαση της Επιτροπής, καλό είναι να βγάλουμε από τη ζωή μας το ΒΡΑ.
Η βασική αρχή είναι να περιορίσουμε στο μέτρο του δυνατού το πλαστικό και να έχουμε ως πρώτη επιλογή το γυαλί, τα κεραμικά σκεύη ή τις φιάλες από ανοξείδωτο χάλυβα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΒΡΑ, όπως σε ποια προϊόντα καθημερινής χρήσης βρίσκεται, πώς μπορούμε να το αναγνωρίσουμε αλλά και πώς μπορούμε να το βγάλουμε από τη ζωή μας, μπορείτε να βρείτε ξεφυλλίζοντας ηλεκτρονικά το 10ο τεύχος του «Πράσινου Ποντικιού» με ημερομηνία 1 Ιουλίου 2010,  που ήταν αφιερωμένο στον αόρατο δολοφόνο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου