Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ανεξέλεγκτη χωματερή στο Καστρίτσι καταγγέλλει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας

Ανεξέλεγκτη χωματερή κοντά σε ερευνητικά κέντρα  στο Καστρίτσι  καταγγέλλει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας.
«Πλήθος από παλιά ελαστικά αυτοκινήτων, μπάζα, ξύλα, πλαστικές συσκευασίες δεν επιβαρύνουν μόνο το τοπίο αλλά και δημιουργούν κινδύνους για την υγεία. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, μέχρι πρόσφατα γινόταν εκεί καύση των παλιών ελαστικών, προκειμένου να απομείνει το μέταλλο που περιέχουν, κάτι που συνεπάγεται έκλυση καρκινογόνων αερίων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
«Ο χώρος βρίσκεται στην οδό Σταδίου,  στο δρόμο που ανεβαίνει στο Καστρίτσι και κατά πληροφορίες, είναι έκτασης περί τα 14 στρέμματα, περιφραγμένος αλλά με ανοικτή την είσοδο και  ανήκει σε επιχειρηματία του χώρου της εστίασης».
«Θεωρούμε ντροπή να βρίσκεται ανάμεσα σε Καστρίτσι και Πλατάνι, περιοχές πανάκριβες και ιδιαίτερης αισθητικής αξίας, ένας χώρος ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, στον οποίο μάλιστα είναι πιθανή και η ανοικτή καύση ελαστικών», τονίζεται στην ανακοίνωση.
«Ζητάμε να γίνει άμεσα αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών, να ληφθούν μέτρα απομάκρυνσης των απορριμμάτων και να παύσει η ανεμπόδιστη πρόσβαση οποιουδήποτε σ΄αυτόν. Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε να παρακολουθούμε το χώρο ώσπου γίνουν τα οφειλόμενα και να παύσει να αποτελεί εικόνα ντροπής και πηγή κινδύνων υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή : econews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου