Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ενεργειακή σπατάλη: Ο λογαριασμόςΗ ταινία μικρού μήκους «Ο λογαριασμός» (Die Rechnung) βραβεύτηκε σε διαγωνισμό σεναρίου στη Γερμανία με θέμα την «κλιματική δικαιοσύνη» (Climate Justice).
Ο ενεργειακά σπάταλος και πλεονεκτικός τρόπος ζωής στις προηγμένες χώρες της Δύσης έχει πολλαπλά επιζήμιες συνέπειες για τους κατοίκους των υπανάπτυκτων και αναπτυσσόμενων χωρών του πλανήτη. Είναι οι πολίτες αυτών των χωρών, που καλούνται τελικά να πληρώσουν το λογαριασμό...
Οι άνθρωποι που ζουν στις 100 υπανάπτυκτες χώρες, που πλήττονται περισσότερο, από την κλιματική αλλαγή, ευθύνονται μόνο για περίπου το 3% των αερίων θερμοκηπίου που απελευθερώνονται παγκοσμίως:
Μέσος όρος απελευθέρωσης CO2 ανά άτομο, ανά έτος:
  • Μοζαμβίκη - 0,2 τόνοι
  • Μπανγκλαντές - 0,3 τόνοι
  • Ινδία - 0,1 τόνοι
  • Γερμανία - 10 τόνοι
Παγκόσμιος στόχος προς ανατροπή της επικίνδυνης αλλαγής του κλίματος:
  • Κάτω από 1,5 τόνους το έτος 2050 (σήμερα περίπου 4,4 τόνοι).
Η ταινία ήταν υποψήφια για βράβευση στον ετήσιο διαγωνισμό για βίντεο που γίνονται γνωστά μέσα από το διαδίκτυο (Viral Video Awards). Παρουσιάστηκε επίσης στο ετήσιο συνέδριο του Γερμανικού Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στο Βερολίνο.
Πληροφορίες: www.germanwatch.org
Δείτε επίσης: Βιομηχανικά Τοπία
Η μετάφραση και ο υποτιτλισμός στα ελληνικά έγινε από τα μέλη του μεταφραστικού project του Tvxs Magdalena V. και Ανθή Κ..


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου