Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

Ο ακτιβισμός δεν είναι έγκλημα

Ο ακτιβισμός δεν είναι έγκλημα from GreenpeaceGreece on Vimeo.Ο ακτιβισμός δεν είναι έγκλημα from GreenpeaceGreece on Vimeo.

Οι Γιουνίτσι Σάτο και Τόρου Σουζούκι, ακτιβιστές της Greenpeace, δικάζονται σήμερα αντιμετωπίζοντας φυλάκιση 1,5 χρόνο επειδή τόλμησαν να ξεσκεπάσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο λαθρεμπορίας στην καρδία του Ιαπωνικού φαλαινοθηρικού προγράμματος! Ωστόσο οι Ιαπωνικές αρχές, αντί να ξεκινήσουν έρευνα γύρω από τον Ιαπωνικό στόλο, συνέλαβαν τους ακτιβιστές της Greenpeace!!

Παρά τη διεθνή κατακραυγή για τη δίκη των “Tokyo 2” από 500.000 ανθρώπους, από ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, τον ΟΗΕ και ειδικούς σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Εισαγγελέας ζήτησε από τους δικαστές τη μεγαλύτερη ποινή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ακτιβιστής της Greenpeace στα 40 χρόνια δράσης της, δηλαδή 1,5 χρόνο φυλάκιση! Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα, με το μήνυμα «ο ακτιβισμός δεν είναι έγκλημα!», μέλη της οργάνωσης και πολίτες δείχνουν τη συμπαράστασή τους στους ακτιβιστές Γιουνίτσι και Τόρου, οι οποίοι τιμωρούνται επειδή υπερασπίστηκαν τις φάλαινες!

Εκατοντάδες Έλληνες έδειξαν τη συμπαράστασή τους σήμερα στους δύο ακτιβιστές βγάζοντας φωτογραφίες πίσω από εικονικά κάγκελα και υπογράφοντας έκκληση της Greenpeace προς τον Ιάπωνα Υπουργό Εξωτερικών να βάλει άμεσα τέλος στη φαλαινοθηρία και να αφήσει τον Γιουνίτσι και τον Τόρου ελεύθερους. Η συμπαράσταση αυτή έρχεται να συμπληρωθεί στις 7.000 υπογραφές Ελλήνων πολιτών που έχουν ζητήσει δικαιοσύνη για τους “Tokyo 2”!(Στάσου και εσύ στο πλευρό των “Tokyo 2”! Σε χρειάζονται περισσότερο από ποτέ!)Πηγή : Greenpeace

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου