Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

25 χρόνια Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων

Με μια μεγάλη παραγωγή γιόρτασε τα 25 χρόνια της η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η ΔΕΠΑΠ, το Σάββατο 12 Ιουνίου και ώρα 21.30 στο Αρχαίο Ωδείο.

Πέρασαν 25 χρόνια από τότε που η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων άρχισε το ταξίδι της στο χώρο της μουσικής. Δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, 14 δισκογραφικές παραγωγές, δύο χρυσούς δίσκους, περισσότερα από 100 έργα που έχουν γραφτεί για αυτήν, δεκάδες συνεργασίες με σημαντικούς ανθρώπους τόσο από το χώρο του κλασικού ρεπερτορίου όσο και από το χώρο του Ελληνικού τραγουδιού είναι ένας πολύ σύντομος απολογισμός της μέχρι τώρα παρουσίας της στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας και όχι μόνο.

Αυτά τα χρόνια, αυτή την γεμάτη με καλλιτεχνική δραστηριότητα πορεία, γιόρτασε η ορχήστρα με μια συναυλία που διοργανώθηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας στις 12 Ιουνίου. Μια συναυλία όπου συμμετείχαν ερμηνευτές, συνθέτες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες που την τίμησαν, την εμπιστεύτηκαν και μοιράστηκαν μαζί της στιγμές.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι ερμηνευτές: Tάνια Tσανακλίδου, Eλένη Tσαλιγοπούλου, Δημήτρης Μπάσης, Eλένη Πέτα, Κώστας Μακεδόνας, Kώστας Θωμαΐδης,Φωτεινή Δάρρα, Xρήστος Θηβαίος, Σία Κοσκινά, Σπύρος Κλείσσας οι συνθέτες: Μίμης Πλέσσας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Aνδρέου, Θοδωρής Οικονόμου. Στην συναυλία επίσης συμμετείχε και η Πέμη Ζούνη.

Διεύθυνση ορχήστρας: Θανάσης Τσιπινάκης.



Κατά τη διάρκεια της συναυλίας έγινε απονομή Χρυσού Δίσκου στην Ορχήστρα και στους ερμηνευτές από την εταιρία Legend για την δισκογραφική παραγωγή της Ορχήστρας «Τραγούδια κάτω από το φεγγάρι».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου