Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αγαπούλα ….τη σακούλα!!!


ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΙΚΙΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ  ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
Αγαπούλα ….τη σακούλα!!!
(Των σκουπιδιών, των ευθυνών, της ανακύκλωσης)

Πρόσκληση σε  δράση.

Αγαπητοί φίλοι της ΟΙΚΙΠΑ, 
Θεωρώντας σημαντική και πολύτιμη  τη  διαχρονική συμμετοχή σας σε εκδηλώσεις και δράσεις της  ΟΙΚΙΠΑ, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα επίκαιρο δρώμενο  που σχεδιάζουμε  και να σας ζητήσουμε να συμμετάσχετε ενεργά σ’ αυτό.
Ο  Δήμος απηύθυνε πρόσκληση  στις  ΜΚΟ της πόλης να σχεδιάσουν  και υλοποιήσουν μια δράση για την ημέρα έναρξης του πατρινού καρναβαλιού, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο κέντρο της πόλης, ώστε εκείνη την ημέρα, αντί της πολυδάπανης βραδινής φιέστας  να έχουμε την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και των φορέων τους.
Η ΟΙΚΙΠΑ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα, σχεδιάζει ένα δρώμενο που θα έχει τίτλο «Αγαπούλα τη… σακούλα!!!» (των σκουπιδιών, των ευθυνών και της ανακύκλωσης). Η δράση θα σατιρίζει την κατάσταση που υπάρχει σήμερα  στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην πόλη μας και θα  έχει διαδραστικό χαρακτήρα, ώστε να συμμετέχουν και διερχόμενοι πολίτες.
Σας ζητάμε να συμμετάσχετε σε αυτό το δρώμενο, όπου σαν αμφίεση μπορείτε να έχετε κάποια καρναβαλικά στοιχεία (στολή, καπέλο), χωρίς να είναι υποχρεωτικά. Οι …ντροπαλοί μπορούν να φορούν και μάσκα!
Η δράση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στη διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Γεροκωστοπούλου και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.
Θα παρακαλέσουμε για λόγους καλύτερου συντονισμού να μας δηλώσετε ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά ( 6932-888835, Μέλπω) τη συμμετοχή σας. Βεβαίως και σας θέλουμε έστω και την τελευταία στιγμή!
Φιλικά,
Οικολογική Κίνηση Πάτρας
ΥΓ. Όσοι επιθυμείτε να συμβάλετε πιο ενεργά στην προετοιμασία, σας περιμένουμε στα γραφεία μας (Βύρωνος 20Α ) την Τετάρτη 18/1 στις 7 το απόγευμα.

Περιγραφή του δρώμενου
Αγαπούλα ….τη σακούλα!!
 (Των σκουπιδιών, των ευθυνών, της ανακύκλωσης)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Μέλη και φίλοι της ΟΙΚΙΠΑ με καρναβαλική ή μη αμφίεση και «ετικέτες» ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΞΕΡΟΛΑΚΚΑΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ, ΚΛΠ  αλλά και περαστικοί που θα βρεθούν στο χώρο της εκδήλωσης.

ΥΛΙΚΑ: Έγχρωμες σακούλες σκουπιδιών, γεμάτες με ελαφρύ υλικό (πχ φελιζόλ) και επιγραφές ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΜΑ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ, ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΜΠΑΖΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΧΥΤΑ ΚΛΠ, μπλε κάδος ανακύκλωσης  και καλαίσθητο πανό με τον τίτλο του δρώμενου.
Οσοι διαθέτουν ημίψηλα καπέλα ( για την εξουσία ντε!), είναι ευπρόσδεκτα!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ: Τα μέλη και οι παριστάμενοι πολίτες θα σχηματίσουν ένα μεγάλο ανθρώπινο κύκλο και ο ένας θα πετάει στον άλλο τις σακούλες, χωρίς αυτές να καταλήγουν πουθενά, όπως γίνεται αυτή την περίοδο με τα σκουπίδια της Πάτρας. Στο κέντρο του κύκλου θα υπάρχει ο κάδος ανακύκλωσης και κάποιος που θα βαστάει μια ταμπέλα που θα γράφει: «αυτό ΔΕΝ είναι ανακύκλωση!!!»

ΣΚΟΠΟΣ: Μέσα από ένα διαδραστικό θεατρικό δρώμενο να στείλουμε το μήνυμα της ανάγκης για ουσιαστική και ενεργό  δράση από τους πολίτες και τους πολιτικούς, για την επίλυση του καυτού προβλήματος της πόλης, της διαχείρισης των απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου