Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ο κόσμος καίγεται...

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

« Ο κόσμος καίγεται... Εσύ τι κάνεις; »

είναι το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στον Πανελλήνιο Περιβαλλοντικό Διαγωνισμό με θέμα την υπερθέρμανση του πλανήτη. Την ιδέα του διαγωνισμού είχαν 11 μαθητές από 10 σχολεία της Αττικής, με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων, αφού, όπως καθετί, έτσι και η περιβαλλοντική συνείδηση καλλιεργείται από τη νεαρή ηλικία.

Με σύνθημα «Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να περιμένουμε να ενηλικιωθούμε για να δράσουμε» οι 11 μαθητές προτρέπουν συνομηλίκους τους να εκφράσουν τις σκέψεις τους και τις προτάσεις τους για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μείζον θέμα της κλιματικής αλλαγής τόσο μέσα από γραπτό λόγο (κείμενο ή ποίημα) όσο και μέσα από τις εικαστικές τέχνες (ζωγραφική - γλυπτική - φωτογραφία), όπως και με βίντεο, μουσική, χορό ή τραγούδι.

Ο νικητής θα βραβευτεί με ποδήλατα - ένα για τον εαυτό του, ένα για τα αδέρφια του -αν έχει- και από ένα για κάθε συμμαθητή του. Η τελετή βράβευσης θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Το έργο του νικητή θα σταλεί στον πρωθυπουργό, ενώ μετά το τέλος του διαγωνισμού όλες οι συμμετοχές θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση, που θα σταλεί σε όλους τους ηγέτες όλων των χωρών του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή συμμετοχών στο διαγωνισμό στην ιστοσελίδα: http://www.itsgettinghot.org/greek/grindex.html


*Υποβολή συμμετοχών μέχρι τις 30 Ιουνίου.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14/4/09


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου