Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Παρατήρηση πουλιών


Παρατήρηση πουλιών (birdwatching) στη λ/θ Καλογριάς, δάσος Στροφυλιάς και έλος Λάμιας από την ΟΙΚΙΠΑ

Κιάλια, τηλεσκόπιο, φωτογραφική μηχανή, οδηγός πεδίου, σημειωματάριο, κατάλληλη ενδυμασία και είμαστε έτοιμοι για παρατήρηση πουλιών (birdwatching).
Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας ξεκινάει τη Κυριακή 19/02/2012 τη νέα δράση για τη παρατήρηση και καταγραφή των άγριων πουλιών πραγματοποιώντας τη 1ης επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα Καλογριάς, δάσος Στροφυλιάς και έλος Λάμιας (GR098).
Η συνάντηση για όποιους συμπολίτες ενδιαφέρονται, είναι στις 9 το πρωί, στο ρολόι της πλατείας Τριών Συμμάχων. Η μετάβαση θα γίνει με τα ΙΧ των συμμετεχόντων. Πριν την παρατήρηση θα γίνει σύντομη επίσκεψη στο Κέντρο ενημέρωσης του Φορέα διαχείρισης στου Λάπα.
Η ΟΙΚΙΠΑ μέσω της μελέτης, προστασίας, παρακολούθησης ορνιθοπανίδας και βιοτόπων, τον εντοπισμό επεμβάσεων και συνδυάζοντας την αναψυχή και την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον δραστηριοποιείται στη νέα εθελοντική δράση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας συμμετέχοντας στο Δίκτυο των Υπευθύνων Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα πουλιά της Ελλάδας (IBA).
Η προστατευόμενη περιοχή ενδείκνυται απόλυτα για παρατήρηση πουλιών μιας και το φυσικό της περιβάλλον, η πλούσια ορνιθοπανίδα, οι ιδιαιτερότητες, οι φυσικές ομορφιές, το γεμάτο χρώματα τοπίο, η βιοποικιλότητα και η οικολογική αξία κεντρίζουν το ενδιαφέρον και αποτελεί πόλο έλξης και προσέλκυσης για επιστήμονες, ερευνητές και απλούς φυσιολάτρες.
Το birdwatching είναι μια δραστηριότητα για όλες τις εποχές του χρόνου και οδηγεί στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης. Ελάτε μαζί μας στον όμορφο –θαυμαστό κόσμο των πουλιών γνωρίζοντας τη περιοχή με τους παράκτιους υγροτόπους και αλμυρόβαλτους, τις υφάλμυρες λιμνοθάλασσες, τις αμμοθίνες και το δάσος κουκουναριάς.
Υπεύθυνος δράσης: Διονύσης Μαμάσης, 6947-938358

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου