Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η καλύτερη φωτογραφία του 2011



 Η εικόνα μιας λιβελούλας που καταβρέχεται από τη βροχή ενώ ταυτόχρονα φωτίζεται από τις ακτίνες του ήλιου κέρδισε το πρώτο βραβείο του φετινού διαγωνισμού φωτογραφίας του περιοδικού "National Geographic".

Ο Shikhei Goh από την Ινδονησία που τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία κέρδισε χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, καθώς και μια ξενάγηση στα κεντρικά γραφεία του National Geographic στην Ουάσιγκτον.

Όσον αφορά τη λήψη της εικόνας, ο ίδιος δήλωσε: "Αρχικά, είχα στραμμένη την προσοχή μου στη φωτογράφιση  άλλων εντόμων και δεν είχα δει τη λιβελούλα. Όταν έστρεψα το βλέμμα μου σε εκείνη και σκέφτηκα να την φωτογραφίσω, ξαφνικά άρχισε να βρέχει, ενώ εξακολουθούσε να πέφτει πάνω της ένας υπέροχος φωτισμός. Αποφάσισα να τραβήξω τη φωτογραφία παρά τη βροχή. Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε και ήλπιζα ότι θα άρεσε και σε άλλους."

Στο διαγωνισμό φωτογραφίας του National Geographic για το 2011 ήταν υποψήφιες για βράβευση περισσότερες από 20.000 εικόνες επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων από περίπου 130 χώρες. Οι συμμετοχές αφορούσαν τις θεματικές ενότητες "φύση", "άνθρωποι" και "τόποι".

 Πηγή : tvxs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου