Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Patrinistas – ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΣτην συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος στήνουμε το δέντρο μας την Τετάρτη και την Πέμπτη 29 και 30 Δεκέμβρη.

Το δέντρο των ευχών και της αλληλεγγύης.

Περιμένουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι οι συμπολίτες μας να γράψουν τι θα ήθελαν να αλλάξει στην καθημερινότητα της πόλης μας και να το κρεμάσουν στο δέντρο μας… Και όλοι μαζί τον επόμενο χρόνο να προσπαθήσουμε με τις δράσεις μας να κάνουμε τις ευχές πραγματικότητα. 
Δεν θέλουμε όμως να μείνουμε σε αυτό. Αφήστε σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο στην βάση του δέντρου μας κάτι απλό αλλά και σπουδαίο συνάμα.
 Ένα κουτί γάλα για τα παιδιά του ιδρύματος «Κιβωτός της Αγάπης» και ακόμα μακαρόνια, ρύζι, όσπρια.
Σε καιρούς οικονομικής κρίσης η αλληλεγγύη σε αυτά τα παιδιά είναι πρωταρχική υποχρέωση όλων μας.
Ένα ποτήρι ζεστό γάλα και ένα πιάτο φαγητό είναι πολύτιμο δώρο.

Σας περιμένουμε όλους

=================================================================================================

Patrinistas

Ποιοι είμαστε

Είμαστε  μια εθελοντική ένωση Πολιτών της Πάτρας  που συγκεντρώνονται γύρω από την κοινή τους αγάπη για την πόλη τους.

Είμαστε μία ανοικτή κοινότητα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ιεραρχικές δομές και ρόλοι αλλά δρούμε σαν συλλογικότητα.

Είμαστε εθελοντές, θέλουμε να προσφέρουμε στους εαυτούς μας, στους αγαπημένους μας και στις επόμενες γενιές μια πόλη όμορφη, λειτουργική και αξιοβίωτη.

Είμαστε μία ομάδα που πιστεύει στον δημόσιο χώρο και τα δικαιώματα των πολιτών σε αυτόν. Θέλουμε ελεύθερους χώρους όσο το δυνατόν περισσότερους και πιο λειτουργικούς και όμορφους. Θέλουμε μαζικές μεταφορές, ποδηλατοδρόμους και πεζοδρόμους που δεν καταβροχθίζουν τον δημόσιο χώρο.

Είμαστε μια ομάδα που πιστεύει ότι η αισθητική και η καθαριότητα της πόλης είναι ταυτόχρονα στοιχείο πολιτισμού, ευζωΐας των κατοίκων, περιβαλλοντικά ωφέλιμη και ταυτόχρονα προϋπόθεση ανάπτυξης.

Είμαστε αισιόδοξοι και στηρίζουμε την αισιοδοξία στην δράση μας και στις δυνατότητες της Πάτρας. Μακριά από εμάς η γκρίνια ότι για όλα φταίνε πάντα οι «άλλοι», το Κράτος, ο Δήμος κλπ.

Είμαστε ανοικτοί σε όλους τους Πατρινούς που θέλουν να συμμετέχουν στο να αλλάξει έστω και λίγο η ζωή τους, όχι ερήμην τους αλλά με την δική τους συμμετοχή.

Είμαστε επίμονοι. Δεν μας φτάνει μία έστω θεαματική δράση η διαμαρτυρία. Ζούμε χρόνια εδώ και θέλουμε να παρεμβαίνουμε κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε χρόνο.

Είμαστε προσανατολισμένοι στο σήμερα και στις μικρές δράσεις που δεν θα αλλάξουν την Πάτρα ριζικά άμεσα. Όμως κάθε μικρό μικρό βήμα που μπορεί να φαίνεται ασήμαντο μας φέρνει πιο κοντά σε ένα ομορφότερο παρόν και ένα πιο αισιόδοξο αύριο.

Είμαστε προσανατολισμένοι στην δράση.  Πιστεύουμε στον αναντικατάστατο ρόλο της και την αναζωογονητική της δύναμη που θέτει τις τοπικές κοινωνίες σε κίνηση.

Είμαστε ευαίσθητοι με την νομιμότητα. Πολλά από τα προβλήματα της πόλης οφείλονται στην αυθαιρεσία και θα επιμείνουμε με κάθε τρόπο στην αυστηρή τήρηση των νόμων που προστατεύουν τους πολλούς.

Τι δεν είμαστε

Δεν Είμαστε Πολιτικό Κόμμα ή Δημοτική Παράταξη. Ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε.

Δεν Είμαστε Άλλοθι για αυτά που ο Δήμος και η Κεντρική Εξουσία πρέπει να κάνουν για την Πόλη και τους Πολίτες της.

Δεν Είμαστε Εγωιστές. Θέλουμε την συνεργασία με κάθε ομάδα, κίνηση, φορέα πολιτών με προσανατολισμούς συμβατούς με τους δικούς μας.Που θα μας βρείτε

Ιστοσελίδα:   www.patrinistas.gr οπου μπορειτε να εγγραφείτε μέλη της Ομάδας

Email      :    patrinistas@gmail.com
twitter    :    Patrinistas
flirck       :    Patrinistas
Facebook:    www.facebook.com/patrinistas

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου